Hjelp med mobilen?

Hjelp med mobilen?

Mobiltelefonene våre ikke alltid så lette å forstå seg på. Her finner du typiske spørsmål om mobil, oppsett og innstillinger. Kanskje blir det lettere å mestre mobilproblemet ditt selv!

Ofte stilte spørsmål

Release har ett tett samarbeid med Conmodo som utfører alle våre reparasjoner.

Conmodo er et av Skandinavias største verksted for reparasjoner av mobiltelefoner og annen småelektronikk. Vi står som det fremste valget for elektroniske ettermarkedstjenester i Norden, og tilbyr et omfattende spekter avløsninger og ekspertise for å møte de varierte behovene til bedrifter og privatpersoner.

Vi er her for å være din pålitelige partner med et forpliktende fokus på kvalitet og bærekraft. Våre dyktige og autoriserte teknikere sørger for at elektroniske komponenter repareres eller oppgraderes ­­til de høyeste standarder, noe som forlenger levetiden til verdifulle eiendeler. Dette reduserer ikke bare elektronisk avfall, men gir også betydelige kostnadsbesparelser.

Vår dedikasjon til kundetilfredshet og teknisk ekspertise gjør oss til det foretrukne valget for alle som søker en pålitelig og kostnadseffektiv service for sine elektroniske komponenter.

iPhone ⇒ iPhone

Sikkerhetskopier alltid innholdet på iCloud før du starter.
Sørg for at begge telefoner har siste oppdatering fra Apple.
Du kan gjøre dette trådløst eller ved å koble enhetene sammen.
Ønsker du å overføre dataene via en kablet tilkobling, trenger du en Lightning-til-USB 3-adapter for kamera og Lightning-til-USB-kabel, og følger denne fremgangsmåten:

 1. Koble Lightning-til-USB 3-adapter for kamera til strøm via Lightning-porten. Sørg for at du bruker en strømadapter på 12 W eller høyere.
 2. Koble Lightning-til-USB 3-adapteren for kamera til din nåværende iPhone.
 3. Koble Lightning-til-USB-kabelen inn i den nye iPhonen, og koble den andre enden til adapteren.

Ønsker du å overføre dataene trådløst, holder du den gamle iPhonen inntil den nye gjennom hele prosessen. Sørg for at begge enhetene er tilkoblet strøm.

Fortsett overføringen gjennom fremgangsmåten under:

 1. Slå på den nye iPhonen, og legg den inntil den gamle iPhonen (iOS 12.4 eller nyere). Hvis du vil overføre dataene via en kablet forbindelse, kobler du enhetene sammen. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle iPhonen, og du blir spurt om du vil bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye iPhonen. Kontroller at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis den gamle enheten ikke viser alternativet for å fortsette, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
 2. Vent til du ser en animasjon på den nye iPhonen. Hold den gamle iPhonen over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den gamle iPhonen, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
 3. Når du blir spurt om det, oppgir du sikkerhetskoden for den gamle iPhonen på den nye iPhonen.
 4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye iPhonen.
 5. Trykk på Overfør fra iPhone for å begynne overføringen av data fra den gamle iPhonen til den nye.Hvis du bruker den kablede metoden, indikerer overføringssymbolet at enhetene er sammenkoblet. Du kan også velge om du vil overføre noen av innstillingene, for eksempel for Apple Pay og Siri, fra den gamle enheten til den nye iPhonen.
 6. Hvis du har Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, blir du spurt om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.
 7. Hold enhetene nær hverandre og koblet til strøm helt til prosessen med iPhone-dataoverføring er fullført. Overføringstiden kan variere basert på faktorer som hva slags tilkobling du bruker, nettverksforholdene og mengden data som blir overført.
 8. Fullfør
  Etter at du har overført til den nye iOS-enheten, må du kanskje utføre noen flere trinn for å fullføre prosessen. Forsikre deg om at du konfigurerer og overfører innholdet til den nye enheten før du selger eller gir bort den gamle iOS-enheten.

Android ⇒ iPhone

Det enkleste her er å laste ned appen «Flytt til iOS» som overfører alle data automatisk fra din gamle Android til din nye iPhone.

Når appen er lastet ned gjør du som følger:

 1. Sørg for at WiFi på Android-enheten er slått på.
 2. Koble den nye iOS-enheten og Android-enheten til nettstrøm.
 3. Pass på at innholdet du flytter, inkludert det som er på det eksterne Micro SD-kortet, får plass på den nye iOS-enheten.

Hvis du vil overføre Chrome-bokmerker, oppdaterer du til den nyeste versjonen av Chrome på Android-enheten.

 1. Trykk på «Move Data» from Android (overfør data fra Android).
 2. Når du konfigurerer den nye iOS-enheten, ser du etter Apper og data-skjermen.
 3. Trykk deretter på Move Data from Android (overfør data fra Android).

Åpne Flytt til iOS-appen

 1. Åpne Flytt til iOS-appen i Android og trykk på Fortsett. Les betingelsene og vilkårene som vises.
 2. Trykk på Godta for å fortsette
 3. Trykk «Neste» øverst til høyre på skjermen Find Your Code (finn koden din).
 4. Vent på en kode
 5. På iOS-enheten trykker du på «Fortsett» på skjermen som kalles Move from Android (Overfør fra Android). Deretter venter du til en tisifret eller sekssifret kode vises. Hvis Android-enheten viser et varsel om at du har svak internett-tilkobling, kan du overse varselet.
 6. Bruk koden
 7. Skriv inn koden på Android-enheten. Vent deretter til skjermen Transfer Data (overfør data) blir vist.
 8. Velge innhold og vente

På Android-enheten din markerer du innholdet du vil overføre, og så trykker du på «Neste». Deretter – og selv om Android indikerer at prosessen er fullført – lar du begge enhetene ligge til framdriftsindikatoren som vises på iOS-enheten, viser fullført. Hele overføringen kan ta en stund, avhengig av hvor mye innhold du flytter.

Følgende blir overført:
Kontakter, meldingslogg, kamerabilder og -videoer, nettbokmerker, e-post kontoer og kalendere. Enkelte gratis apper blir også overført gitt at de er tilgjengelig både i Google Play og App Store. Når overføringen er fullført, kan du laste ned eventuelle gratis apper som ble matchet fra App Store.

Konfigurere iOS-enheten

 1. Når overføringsindikatoren på iOS-enheten er ferdig, trykker du på Ferdig på Android-enheten. Trykk deretter på Fortsett på iOS-enheten og følg framgangsmåten på skjermen for å fullføre konfigureringen av iOS-enheten.
 2. Fullfør
 3. Kontroller at alt innholdet ditt er overført. Musikk, bøker og PDF-filer må flyttes manuelt.

Har du behov for appene du hadde på Android-enheten? Gå til App Store på iOS-enheten for å laste dem ned.

Sjekkliste ved problemer

Hvis du har problemer med å flytte innholdet, er det noen ting du kan kontrollere:

 1. Pass på at du lar begge enhetene være i ro til overføringen er fullført. Flytt til iOS-appen må for eksempel være på skjermen til Android-enheten hele tiden. Hvis du bruker en annen app eller får en telefonoppringning på Android-enheten før overføringen er fullført, vil ikke innholdet bli overført.
 2. På Android-enheten må du slå av apper og innstillinger som kan påvirke Wi-Fi-tilkoblingen, for eksempel Sprint Connections Optimizer eller Smart Network Switch. Gå deretter til Wi-Fi under innstillinger, trykk og hold hvert kjente nettverk, og velg glem nettverket. Prøv deretter å overføre på nytt.
 3. Omstart begge enhetene og prøv igjen.
 4. Slå av mobildatatilkoblingen på Android-enheten. Prøv deretter å overføre på nytt.

iPhone ⇒ Android

Skal du overføre data fra din iPhone til en telefon med Android, må du ha en Google-konto og laste ned appen «Google Drive».

Når Google Drive er installert åpner du den og velger:
Meny -> Innstillinger -> Sikkerhetskopiering

 1. Velg hvilket innhold du ønsker å sikkerhetskopiere. Har du mange bilder og store filer må du passe på at det er nok plass i den nye telefonen din.
 2. Klikk deretter på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta en stund.
 3. Husk å nullstille iPhonen din om den skal videre til nye eier.

Android ⇒ Android

Det er veldig enkelt å overføre mellom Android telefoner. Du må kun sørge for at du har installert «Google drive» på telefonen du skal overføre fra.

Åpne appen og gjør følgende:
Meny -> Innstillinger -> Sikkerhetskopiering

 1. Velg hvilket innhold du ønsker å sikkerhetskopiere. Har du mange bilder og store filer må du passe på at det er nok plass i den nye telefonen din.
 2. Klikk deretter på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta en stund.
 3. Deretter starter du den nye telefonen og logger deg på din Google-konto. Alle data vil være tilgjengelig og overføres til din nye telefon.

Fant du ikke det du leter etter?

Dersom du ikke finner svar på dine spørsmål her, er du velkommen til å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!