Til oversikt
Brukte mobiler Åpent kjøp, service og garanti Ny abonnementkunde? Dekning og datahastighet Priser og tilleggstjenester Faktura og betaling Hjelp med mobil og SIM Digital sikkerhet

Dersom du ikke ønsker å stå oppført på opplysningstjenester, kan du kontakte oss for å reservere deg mot dette. Merk at det kan ta inntil 14 dager før en sletting eller publisering er gjennomført hos de forskjellige opplysningstjenestene.

Flubot fungerer slik at man mottar en SMS om at en pakke er på vei til dem. Meldingen er gjerne på engelsk, men er sendt fra et norsk mobilnummer – og inneholder en lenke, ofte til en DHL-app.

Dersom Flubot blir installert på en mobil, vil den laste ned personlige detaljer og prøve å lure brukeren til å gi fra seg nettbank-detaljer. Den ondsinnede applikasjonen vil også sende ut svært mange SMS-meldinger til andre mobiler – for på denne måten å spre seg videre. For at Flubot skal bli installert på en mobil, må mottakeren ha åpnet for å installere programmer fra en uoffisiell kilde.

Hva bør du gjøre hvis du har mottatt en slik SMS?

  • Ikke trykk på lenken – og ikke last ned appen
  • Har du lastet ned en slik app:

Hvis du har logget deg på noen nettsider med brukernavn og passord, må du bytte passord på disse umiddelbart. Sjansen er stor for at Flubot har fanget opp disse, og delt dem med svindlerne.

Du burde også sperre eventuelle bankkort du har brukt via mobilen.

Deretter må man tilbakestille mobilen til fabrikkinnstillingene.
Gjøres dette fra en backup, må man sørge for å gjøre dette fra en versjon som er fra før man installerte den ondsinnede programvare.

 

 

Fant du ikke det du så etter?

Kontakt Kundeservice, vi er her for å hjelpe deg.
Våre vanlige åpningstider er hverdager fra 09:00 til 17:00


Du kan også besøke butikken vår i Kongensgate 9 i Sandefjord.

 

+47 904 31 000

 

kundeservice@release.no