kw:!share_me

Barnets første mobil

Det er mye å sette seg inn i når du skal kjøpe den første telefonen til barnet ditt. Her er noen råd på veien.  

 

En ny undersøkelse fra mobilselskapet Release utført av Norstat, viser at rundt halvparten av alle foreldre planlegger å gi barna mobiltelefon første gang når de er 8-9 år gamle. I denne alderen er underholdning, det å ringe å ringe hjem til foreldrene, og noe kontakt med venner det mobilen oftest brukes til.

 

Velge ny eller brukt til barn?

 

Det er ikke nødvendig å kjøpe den nyeste og dyreste mobilen til de yngste. En brukt, eldre modell er et godt og rimelig alternativ. Mange barn arver sin første mobil. Har dere ikke mulighet til å arve, tilbyr Release en brukt leiemobil med abonnement til en fast pris hver måned. Leiemobilen blir levert med skjermbeskyttelse og deksel som reduserer skader og gjør mobilen mer robust.

 

Hvilket abonnement skal jeg velge?

 

Vi i Release anbefaler å velge et mobilabonnement tilpasset barnets alder. Et barn i 8-9-årsalderen som oftest bruker mobilen når den er koblet til wifi, vil klare seg med 1 GB. Lær gjerne barnet å koble seg til trygge nettverk, så begrenser du unødvendig datatrafikk over mobilnettet.   

 

Slik sikrer du mobilen

 

Arver barnet din gamle mobil, bør du gå over og slette informasjon og oppdatere innstillingene. Mobilen bør settes opp med foreldrekontroll, slik at du begrenser pengebruk og nedlastning av uønskede apper. I innstillinger kan du velge hvilket innhold mobilen får tilgang etter barnets alder ved å gå inn på tilgjengelighet, begrensninger. Det er også mulig å sette begrensninger på skjermtid.

 

Hvordan har barnet ditt det på nett?

 

Sett deg inn i appene før du laster dem ned på mobilen til barnet ditt. Mange sosiale medier-apper har aldersgrenser, og i apper som YouTube Kids og TikTok er det ulike innstillinger som kan avgrense hva barnet får tilgang til, i tillegg til å begrense delinger og kommentarer. Det skjer noe nytt på nett hele tiden som barna fanger opp raskere enn voksne. Vi anbefaler for eksempel barnevakten.no som et nyttig verktøy i hverdagen.

 

Skal du kjøpe mobil til barnet ditt anbefaler vi en leiemobil fra oss. iPhone7 32 GB med Release 1GB med fri tale, sms og MMS i Norge og EU til 199,- i måneden. 

 

Ta gjerne kontakt med oss for flere råd.