Til oversikt

Ti kjappe på batterisparing!

spare_batteri_i_høstferien_uke_40_2021_artikkelbilde_1730x1080_release.jpg

Kvaliteten på ditt mobilbatteri påvirkes av dine vaner, og kanskje var det noen funksjoner du ikke var klar over at sliter på batteriets levetid? Under finner du en huskeliste for å bevare batteriet lengst mulig. 

 

  1. Lukk apper: 

Apper som er aktive i bakgrunnen stjeler prosessorkraft. I iOS skal alle kjørende apper som ikke er i fokus automatisk gå i pause. I både iOS og Android kan du også avslutte aktive apper dersom du opplever at mobilen er treg.  

 

iPhone: Innstillinger -> Generelt -> Bakgrunnsoppdatering -> Trekk bryteren øverst til "av". 

Android:Innstillinger -> Databruk -> Trykk på de tre strekene øverst i høyre hjørne i skjermen for meny -> Begrens bakgrunnsdata. 

 

  1. Spareblussmodus: 

Flere og flere telefoner i dag har en form for strømsparemodus. Den aktiveres ofte når beregnet batterilevetid er kritisk lav. Funksjonen skrur av apper som ikke er i bruk, og setter oppdateringer i dvale. Funksjonen varierer som regel fra modell til modell, men på de beste kan batteritiden forlenges med flere timer ved å skru den påLysstyrken skrus ofte automatisk noe ned. 

 

For iPhone:Innstillinger > Batteri 

For Android:Innstillinger > Batteri- og strømsparing 

 

  1. Flymodus: 

I områder hvor du ikke har dekning kan du aktivere flymodus for å spare batteri. (Husk at du ikke kan ringe eller motta samtaler når den er aktivert).  

 

For iPhone: Innstillinger > Flymodus 

For Android: Innstillinger > Flymodus 

 

  1. Hvilke apper er batterislukere: 

Sjekk hvilke apper som bruker mer batteri enn andre. Dine mest brukte apper vil trolig stå øverst på listen, men ofte dukker det opp apper du sjelden bruker, som kan fjernes. 
 

For iPhone:Innstillinger > Batteri  

For Android:Innstillinger > Batteri> Batteribruk 

 

  1. Demp lyset på mobilen: 

Skjermen er det som sluker mest batteri fra mobilen. Mange nyere smarttelefoner regulerer automatisk lysstyrken på skjermen, men selv da er lyset ofte sterkere enn det du trenger. Demp lyset på mobilen når du ikke er ute i sterkt sollys, så sparer du masse batteri. 

 

På iPhone: Innstillinger > Skjerm og lysstyrke > Lysstyrke 

På Android: Innstillinger > Skjerm > Lysstyrke (kan variere fra enhet til enhet) 

 

  1. Slå av Wi-Fi: 

Mobilen din er på konstant jakt etter nærmeste Wi-Fi-nettverk. Slå derfor av Wi-Fi-funksjonen når du ikke er hjemme eller koblet til et kjent nettverk. På den måten bryter du mobilens kontinuerlige forsøk på å finne Wi-Fi, og stopper den fra å sluke batteriet på mobilen din. 

 

For iPhone: Innstillinger > Wi-Fi > Slå av 

For Android: Innstillinger > Trådløst og nettverk / Tilkoblinger (kan variere fra enhet til enhet) > Slå Wi-Fi av 

 

  1. Slå av Bluetooth: 

Dersom du bruker Bluetooth sjelden, bør du sette som standard at denne funksjonen er slått av, og aktivere den ved behov. I likhet med Wi-Fi vil Bluetooth også lete etter enheter å koble seg på så lenge funksjonen er aktiv, og dermed tømme mobilen for batteri raskere. 

 

Bruker du Bluetooth mye, for eksempel til headset, høyttalere og i bilen, er ikke dette nødvendigvis måten å spare batteriet på for deg.  

 

 

 

 

 

For iPhone: Innstillinger > Bluetooth > Slå av 

For Android:Innstillinger > Tilkoblinger > Bluetooth 

 

  1. Begrens antall ladninger: 

Prøv å begrense batteriets levetid ved å lade mobilen litt sjeldnereLader du enheten færre ganger, vil batteriet leve lenger og behovet for ladning blir lavere. Det anbefales også å holde batteriet kontinuerlig et sted mellom 20 og 80%, fremfor å bruke batteriet helt tomt og deretter lade 100% igjen.   

 

  1. Pass på temperaturer: 

Mobilens batteri er sensitiv til ekstreme temperaturer. Dersom du befinner deg i Syden eller i bitende kulde på fjellet kan det være lurt å ha i minne at mobilen ikke bør eksponeres for de mest ekstreme temperaturene, da den vil bruke mye batteri på å kjøle ned eller varme opp håndsettet. Mobilen trives best mellom 0 og 35 °C.  

 

  1. Nødlader: 

Befinner du deg på et sted uten tilgang til strøm kan en nødlader være redningen. I dag finnes det flere forskjellige nødladere å velge mellom, og visse kan brukes opptil flere ganger før de må lades opp på nytt.  

 

Finn tilbehøret du trenger til din mobil i vår nettbutikk.