Til oversikt

På tide å oppgradere barnets første mobil?

oppgrader-barnets-mobil-leiemobil.jpg

Etter hvert som barnet blir eldre, bruker det mer tid på mobilen. Dette gjelder både på skolen, når de skal holde kontakt med venner og spille spill. Derfor vil en mobil som er rask og takler små og store oppgaver bli mer aktuelt enn tidligere. Også kamerakvaliteten vil få en større betydning, da bruken av sosiale medier øker og ønske om å dokumentere og dele alle øyeblikk blir større. 

 

Vi anbefaler å velge et mobilabonnement tilpasset barnets alder og bruk. Et barn på 12-13 år er gjerne mer på farten, og samles oftere andre steder enn hjemme. Bruken foregår i større grad på steder uten Wi-Fi-tilgang og behovet for data stiger. Da kan et abonnement med 5GB data være et godt valg. Lær likevel barnet å koble seg til trygge nettverk for å begrense unødvendig datatrafikk over mobilnettet.    

 

Visste du at leiemobil er godt og rimelig alternativ til barn? Les mer her. 

 

Her er våre anbefalinger ved oppgradering av barnets første mobil: 

 

iPhone X (419kr m/5GB abonnement) 

 

iPhone X er starten på en helt ny generasjon smarttelefoner som bryter de teknologiske grensene. Mobilen har hele tre kameraer. Dette gir deg bedre bilder og full effekt av en innebygd portrett-modus, som skulpturerer lyset for å skape de vakreste portretter. 

 

Baksiden av telefonen er laget av glass og gjør det mulig å lade telefonen trådløst. Mobilen er første iPhone med Face-ID som erstatter fingeravtrykk og passord når du låser opp telefonen.  

 

Du kan nå selv bruke og bytte mellom apper, surfe på nettet eller spille spill – mye raskere. 

 

Samsung S10+ (419kr m/5GB abonnement) 

 

Samsung Galaxy S10+ kommer med en 6,4″ Infinity-O skjerm. Dobbelkamera gjør at du kan ta perfekte selfies og bilder med venner som har skarpe og særegne detaljer. Trippelkameraet gir enestående skarpe bilder i alle situasjoner. 

 

Særdeles god batteritid, og vil nok for mange klare seg et par dager i vanlig bruk per ladning. Telefonen har også Trådløs Powershare som gjør at den kan brukes til å lade andre enheter som støtter trådløs ladning. 

 

Telefonen er ekstremt rask som gjør at spill og multitasking foregår flytende uten noe som helst forsinkelse. 

 

P30 Pro (389kr m/5GB abonnement) 

 

Skjermen har levende farger og dyp sort som vil gjøre bildene dine flotte og lar deg nyte favorittfilmer og engasjerende spill. Hovedkamerasystemet har fire kameraer som gir deg perfekte bilder under alle omstendigheter, dag og natt. 

 

Svært god batteritid. Hvis du går tom for strøm, kan du lade batteriet opp til 70% på kun 30 minutter. Du kan bruke P30 Pro til å lade alle typer enheter som støtter trådløs ladning.  

 

Du kan spille de mest krevende spill og multitaske mellom apper uten etterslep eller problemer. 

 

 

Du kan også kjøpe en nyoppusset, brukt mobil her og mobilabonnement her. 

 

 

Med endringer i mobilvaner øker også ønsket om mer kontroll. Husk at du enkelt kan gjøre innstillinger på enhetene til barnet for bedre foreldrekontroll. Se hvordan via Barnevakten.