Til oversikt

eSIM – raskere og grønnere!

eSim_uke_43_2021_artikkelbilde_1730x1080_release.jpg
Snart slipper du å bestille det lille SIM-kortet i plast til mobilen din. Med eSIM får du både en mer brukervennlig, mye raskere og mer miljøvennlig variant. Spar tid og miljø med eSIM fra Release!
Hva er eSIM?

Med eSIM beveger vi oss gradvis bort fra plastkortet som fysisk skal være plassert inne i mobilen. I stedet for dette kortet får du et integrert SIM-kort som kan brukes ved hjelp av en enkel QR-kode. Denne løsningen tar liten plass og du vil derfor kunne bruke SIM-kortets funksjoner på mindre enheter som eksempelvis smartklokker. Ser vi på veien fra bestilling til levert SIM-kort i dag, vil løsnngen med eSIM spare både tid og miljø, siden du vil kunne aktivere SIMet samme dag som du bestiller det og slipper også frakt. Denne nye teknologien blir snart tilgjengelig hos Release for dem som har enheter som støtter, eller krever, eSIM.

 

Hva er fordelene med eSIM?

Det er flere gunstige fordeler med eSIM i tillegg til at denne løsningen er mer miljøvennlig. For det første skal du slippe å holde styr på et lite SIM-kort i plast, siden et innebygd SIM gjør at vi ikke lenger trenger å bekymre oss for å “miste SIM-kortet".  Nå trenger du heller ikke vente på å få et nytt SIM-kort i posten dersom mobilen din blir frastjålet.  Med eSIM får du mindre plast- og papirbruk, kortere leveringstid og enklere logistikk. Dersom du bytter mobiloperatør vil også denne prosessen gå raskere.

 

Kan man ha doble SIM-kort med eSIM?

 eSIM åpner for nye muligheter! Flere telefoner støtter for eksempel bruk av to eSIM i telefonen. Hva med ett mobilnummer for privatbruk og ett for jobb - på samme enhet? Eller eksempelvis ett mobilabonnement i Norge og ett som kan brukes i ferieleiligheten i utlandet? I dag brukes som regel et vanlig SIM-kort (nano) i kombinasjon med et eSIM, men du vil også kunne kombinere eSIM med data- og tvilling-SIM.

 

Hvilke enheter støtter eSIM?

Det innebygde SIM-kortet finnes kun i et begrenset antall produkter per idag, men i løpet av høsten vil vi se en rask utvikling på tilgang og bruk for alt fra mobiler til nettbrett og smartklokker. Det er derfor smart å undersøke om din enhet støtter eSIM før du bestiller. 

 

Her kan du se noen av modellene som støtter eSIM i dag:

 

Mobiltelefoner 

Smartklokker 

Nettbrett

 

Hva trenger jeg for å komme i gang med eSIM? 

Når dette produktet er lansert, vil du trenge en enhet som støtter eSIM, og deretter er du klar!

Hos Release vil eSIM bli tilgjengelig første halvdel 2022.

 

Ønsker du å bli varslet når eSIM er tilgjengelig? Trykk på knappen under og fyll ut skjemaet!

 

 

Jeg vil ha eSIM