Til oversikt

Barn og mobil

barn_og_mobil_artikkelbilde_1730x1080_release.jpg
Det er mye å sette seg inn i når du skal kjøpe den første mobilen til barnet ditt. Her er noen råd på veien.  

 

En ny undersøkelse fra mobilselskapet Release utført av Norstat, viser at rundt halvparten av alle foreldre planlegger å gi barna mobil første gang når de er 8-9 år gamle. I denne alderen er underholdning, det å ringe å ringe hjem til foreldrene, og noe kontakt med venner det mobilen oftest brukes til.

 

Velge ny eller brukt til barn?

Det er ikke nødvendig å kjøpe den nyeste og dyreste mobilen til de yngste. En brukt, eldre modell kan være et godt og rimelig alternativ. Noen finner det naturlig at barn arver sin første mobil. Release tilbyr en brukt leiemobil med mobilabonnement til en fast pris hver måned. Leiemobilen blir levert med skjermbeskyttelse og deksel som reduserer skader og gjør mobilen mer robust.

 

Hvilket mobilabonnement skal du velge?

Vi i Release anbefaler å velge et abonnement tilpasset barnets alder. Et barn i 8-9-årsalderen som oftest bruker mobilen når den er koblet til Wi-Fi, vil klare seg med 1 GB. Lær gjerne barnet å koble seg til trygge nettverk, så begrenser du unødvendig datatrafikk over mobilnettet.   

 

Lei iPhone 8 med 1 GB fra 219,-/mnd

 

Slik sikrer du mobilen

Arver barnet din gamle mobil, bør du gå over og slette informasjon og oppdatere innstillingene. Mobilen bør settes opp med foreldrekontroll, slik at du begrenser pengebruk og nedlastning av uønskede apper. I innstillinger kan du velge hvilket innhold mobilen får tilgang etter barnets alder ved å gå inn på tilgjengelighet, begrensninger. Det er også mulig å sette begrensninger på skjermtid.

 

Hvordan har barnet ditt det på nett?

Sett deg inn i appene før du laster dem ned på mobilen til barnet ditt. Mange sosiale medier-apper har aldersgrenser, og i apper som YouTube Kids og TikTok er det ulike innstillinger som kan avgrense hva barnet får tilgang til, i tillegg til å begrense delinger og kommentarer. Det skjer noe nytt på nett hele tiden som barna fanger opp raskere enn voksne. Vi anbefaler for eksempel barnevakten.no som et nyttig verktøy i hverdagen.

 

Se selv under hvor mye dere kan spare ved å velge en leiemobil via Release.