Til oversikt

5G fra Release

5G.jpg

 

Hva er 5G? 

5G er en forkortelse for 5. generasjon mobilnettverk. Det er en helt ny infrastruktur, og vil åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet. 

Selv om vi i dag har et av verdens raskeste 4G-nett, vil 5G-nettet gi enda høyere med kapasitet og høyere hastighet sammenlignet med dette. 

 

5G-nettet vil kunne gi hastigheter som er opp til 10 ganger raskere enn dagens 4G. 

Men det er også en annen side ved 5G: I et helt annet omfang enn 4G-nettet vil det åpne for å koble enormt mange ulike enheter på nettet – samtidig. Da snakker vi ikke bare om mobiltelefoner, men om alt fra biler til parkeringssensorer, medisinsk utstyr og hele fabrikker

 

Når får jeg 5G med mitt Release-abonnement? 

Trondheim var den første storbyen med 5G, og nå byggegradvis det ut 5G-nett over hele landet. I løpet av 2024 vil vi ha et landsdekkende nett i verdensklasse, til nytte og glede for kundene som benytter Telenors nett. Følgende steder har 5G i dag: Kongsberg, Trondheim, Elverum, Bodø, Fornebu, Kvitfjell, Svalbard/Longyearbyen, Spikersuppa i Oslo og Askvoll/Flokeneset.  

 

I 2021 skal det bygges helt ny 5G-dekning og eksisterende 5G-dekningenen utvides. Arbeidet er allerede i gang i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Utbyggingsplaner 2021: Oslo, Bergen, Trondheim (her utvides den eksisterende 5G-dekningen), Stavanger, Bodø (her utvides den eksisterende 5G dekningen), Tromsø, Drammen, Ålesund, Kristiansand og Fredrikstad.  

 

De kundene som bor eller befinner seg på de stedene hvor det gjennomføres 5G utbygging vil kunne oppleve forstyrrelser i nettet mens oppgraderingen pågår. Telenor jobber kontinuerlig for å forbedre nettet og dette er et viktig ledd for 5Gå fortsette å levere den beste dekningen og kvaliteten.