Blir mobilbatteriet ditt fort tomt?

Blir mobilbatteriet ditt fort tomt?

Merker du også at mobilbatteriet raskere går tomt når det er kaldt ute? Kvaliteten på ditt mobilbatteri påvirkes av dine vaner. Disse tipsene kan hjelpe deg!

Pass på temperaturer  

Mobilens batteri er sensitiv til ekstreme temperaturer. Dersom du befinner deg i Syden eller i bitende kulde på fjellet kan det være lurt å ha i minne at mobilen ikke bør eksponeres for de mest ekstreme temperaturene, da den vil bruke mye batteri på å kjøle ned eller varme opp håndsettet. Mobilen trives best mellom 0 og 35 °C. Sørg derfor for å tilpasse hvor du har mobilen din ved «ekstreme» temperaturer. I skyggen når det er varmt, og så nært kroppen som mulig når du befinner deg steder under 0°C.  

Bruk mørkt tema 

Noe mange ikke vet, er at en fargerik eller lys bakgrunn på mobilen tapper mer strøm enn om du velger en bakgrunn med mørkere farger. Dette er fordi de fleste nyere mobiler benytter OLED-paneler, og der skrus pikslene av der skjermen kun skal vise sort. Også på LCD-panel vil du spare strøm ved å velge en bakgrunn med mørkere farge. 

I tillegg er det å faktisk endre tema fra lys til mørkt i innstillinger med på å dempe bruken av batteriet. Dette gjøres enkelt gjennom skjerminnstillinger på de aller fleste Android og iOS telefoner.  

Last ned fremfor å streame  

Hver gang du ser på en serie, hører på en podkast eller ser klipp på YouTube, bruker batteriet ditt mye kapasitet på å holde tjenesten live. Et lurt tips er å laste ned det du ønsker å se på i forkant. Da sparer du både strøm, og mobildata, dersom du bruker disse tjenestene utenfor WiFi.  

Vær bevisst på hvor du bruker mobildata  

Når du bruker mobilen din steder der det er dårligere dekning, vil batteriet bruke betydelig mye mer krefter på å hente inn data. Dette er fordi mobilen din må bruke sine egne signaler for å holde datastrøm gående, som igjen tærer mer på batteriet enn om du laster ned data når du har god dekning. Vent derfor med å streame eller bruke apper som krever mye data, til du er innenfor god dekning. Eller gjør som vi nevnte over; last ned før du drar. 

Spareblussmodus

Flere og flere telefoner i dag har en form for strømsparemodus. Den aktiveres ofte når beregnet batterilevetid er kritisk lav. Funksjonen skrur av apper som ikke er i bruk, og setter oppdateringer i dvale. Funksjonen varierer som regel fra modell til modell, men på de beste kan batteritiden forlenges med flere timer ved å skru den på. Lysstyrken skrus ofte automatisk noe ned.  

Flymodus  

I områder hvor du ikke har dekning kan du aktivere flymodus for å spare batteri. (Husk at du ikke kan ringe eller motta samtaler når den er aktivert).   

Hvilke apper er batterislukere  

Sjekk hvilke apper som bruker mer batteri enn andre. Dine mest brukte apper vil trolig stå øverst på listen, men ofte dukker det opp apper du sjelden bruker, som kan fjernes.  

Begrens antall ladninger  

Prøv å begrense batteriets levetid ved å lade mobilen litt sjeldnere. Lader du enheten færre ganger, vil batteriet leve lenger og behovet for ladning blir lavere. Det anbefales også å holde batteriet kontinuerlig et sted mellom 20 og 80%, fremfor å bruke batteriet helt tomt og deretter lade 100% igjen.    

Les her hva tek.no skriver om å ta vare på mobilbatteriet. https://www.tek.no/nyheter/guide/i/g7RVqA/slik-tar-du-vare-paa-mobilbatteriet-ditt

Her kan du bytte batteriet ditt, https://release.no/mobilreparasjon/