Hastighet på mobildata

Hastighet på mobildata

Hos Release har vi ingen begrensninger på fart, og du laster ned data like fort uansett hvilket mobilabonnement du har.

Hos Release har vi ingen begrensninger på fart, og du laster ned data like fort uansett hvilket mobilabonnement du har. Fri fart betyr at du til enhver tid kan laste ned data med den tilgjengelige hastigheten i nettet. Hastigheten i nettet varierer ut ifra hvor mange som er logget på, avstanden til nærmeste mobilmast og dekning i forhold til terreng og bygninger.

Hastigheten fra Release

Vi tilbyr disse hastighetene avhengig av hva slags mast mobilen din er tilknyttet:

TeknologiMaksimal nedlastingshastighetMaksimal opplastingshastighet
5GOpptil 10X raskere enn dagens 4GOpptil 10X raskere enn dagens 4G
4G+Opptil 220 Mbit/sOpptil 35 Mbit/s
4GOpptil 80 Mbit/sOpptil 35 Mbit/s
2GOpptil 200 kbit/sOpptil 100 kbit/s

Merk: Det er ikke ofte man oppnår maksimale hastigheter. Opplevd hastighet påvirkes av antall mobile enheter i området som bruker data, avstand til basestasjon, naturens topper og daler i tillegg til bygninger.

Begrensing mobildata

Når du har brukt opp datamengden som er inkludert i mobilabonnementet, kuttes muligheten til å bruke mer data ut måneden. Dette for at du skal unngå uventede kostnader på din faktura.

Du vil bli varslet via SMS, og du kan selvsagt kjøpe en datapakke.

Mobilabonnementet fylles automatisk opp igjen den 1. hver måned, og eventuell sperre vil forsvinne.

2G, 4G, 4G+, 5G

Det er flere teknologier som operere parallelt i vårt nettverk. Du kan se i displayet på din mobil hvilken type nett den er koblet på. Du vil til enhver tid bli koblet til det nettet som gir deg best dekning og fart. Se dekningen der du er med dekningskartet til Telenor.

Fart til ulik bruk

Vi bruker mobilen forskjellig. Noen bruker den kun til samtaler, mens andre bruker den som spillkonsoll, kino og musikkspiller. Litt avhengig av hva du gjør, vil du trenge ulik mengde datakraft til ulike oppgaver. Skal du spille musikk trenger du minimum 0,4 MBs. Og du bruker fra 70 MB per time til 140 MB per time. Vil du se video på YouTube trenger du minst 0,5 MBs og forbruket vil ligge på ca. 1 GB per time i høyeste kvalitet. Dette kan være lurt å ha i minne når du bestemmer deg for ønsket datapakke i ditt mobilabonnement.

Mobiltips

Hvilket mobilabonnement skal jeg velge?

Velg det mobilabonnement som passer deg. Vi har noe for alle!

Les mer