Dekningsfeil

Dekningsfeil

Som Release-kunde er du koblet til Norges raskeste mobilnett via Telenor. Det betyr at alle våre kunder alltid får maksimal tilgjengelig hastighet og dekning, uansett hvilket abonnement du har. Opplever du likevel dårlig dekning kan det skyldes flere ting.

Har du kanskje en eldre mobil?

Hvis du har en eldre mobil som kun har støtte for 3G, vil surfehastigheten og lydkvaliteten på samtaler bli dårligere. For å kunne bruke mobilen til å surfe, må du ha en nyere mobil med støtte for 4G og 4G Tale. Les mer om hvorfor Telenor stenger 3G nettet.

Ta en titt på vårt utvalg av 5G-klare mobiler.

Er det god 4G eller 5G-dekning der du er?

Release har full Telenor-dekning. For å se hvordan dekningen er akkurat der du er se Telenor sitt dekningskart.

Er det veldig mange i et område som er på nett samtidig?

I så fall vil hastigheten kunne gå ned. Opplevd hastighet kan påvirkes av flere ting. Se våre sider for Hastighet på mobildata.

Har du brukt mer data enn du har inkludert i abonnementet ditt?

Har du brukt opp dataen, vil hastigheten automatisk reduseres til 40 kbps. Husk at du enkelt kan kjøpe ekstra datapakker på MinSide eller på MinRelease appen.

Er det noe feil med nettet der du er?

Noen ganger kan dårlig dekning skyldes driftsfeil. Du kan sjekke om det er ført opp noen driftsmeldinger hos Release eller om det er driftsmeldinger hos Telenor.

Har du arvet en mobil?

Har du arvet eller overtatt en mobil fra noen andre, så kan det være lurt å gå igjennom innstillingene. Det kan være satt på noen sperrer eller liknende som kan påvirke hastigheten.

Kan det være SIM-kortet?

Hvis du har byttet mobil, så kan SIM-kortet ha fått skader når du har tatt det ut fra den gamle mobilen og satt det inn i den nye. I noen få tilfeller kan SIM-kortet også være defekt. Prøv å sette kortet inn i en annen mobil og sjekk om problemet vedvarer.

Trenger du nytt SIM-kort kan du bestille dette på MinSide eller på MinRelease appen.
Les mer om ekstra SIM-kort.