fbpx

– Telefonen var som ny!

– Telefonen var som ny!

Veien er kort til å erstatte en ødelagt mobil med en helt ny, da vi ofte blir fortalt at det er bedre fremfor reparasjon. Men lønner det seg egentlig?

Release tilbyr trygge kjøp av brukte mobiler til en rimeligere penge, med to års garanti.

Mobiltelefonens korte levetid har en høy pris for både miljø og mennesker. I Norge kjøper vi over 2 millioner mobiltelefoner i året, og beregninger tilsier at produksjonen av én smarttelefon medfører et utslipp på 110 kg CO2.

– Hvorfor skal man kjøpe nytt, når man kan kjøpe brukt som er like bra? Dette gjelder både med tanke på miljøet og økonomien. Faktisk så sparer man miljøet for 88 kg CO2 ved kjøp av en brukt mobiltelefon!

Release er et mobilselskap med fokus på bærekraft og en erfaren aktør innenfor gjenvinning av mobiltelefoner og nettbrett. N

– Ved å reparere og re-selge telefonen flere ganger før den gjenvinnes eller resirkuleres forsvarlig, bidrar vi til at alle kan få en god mobil til en bedre pris. Du får det du betaler for, og i tillegg får du to års garanti og 30 dagers åpent kjøp.

Grundig testet på forhånd

Hos Release kan du velge mellom flere modeller fra både Apple og Samsung med ulike graderinger. Graderingen justeres ut ifra hvilken kosmetisk tilstand telefonen befinner seg i, og rangeres fra Nesten ikke brukt til Pent brukt og Litt mer brukt. Alle telefonene er nøye kvalitetssjekket gjennom tre ledd, hvor siste kontroll skjer hos Release sine egne teknikere ved hovedkontoret i Sandefjord.

– Spørsmålene vi blir stilt handler gjerne om batterikapasitet, riper og bytte av skjerm. Det er som regel en grunn til at telefonen røk i første omgang, så når vi da bytter ut med nye deler, er ofte disse delene bedre enn delen som allerede var.

Trygg handel

28 år gamle Hanne Bekkjorden ønsket seg for en tid tilbake ny mobil, da behovet for et bedre kamera var til stede. Da det føltes mer riktig å kjøpe en brukt mobil fremfor en helt ny, falt valget på en Pent brukt iPhone 12 fra Release.

– Når det kommer til kjøp av brukte mobiler, er jeg egentlig litt todelt. På den ene siden synes jeg det kan være skummelt å kjøpe brukt privat, da du aldri helt vet hva du får. På den andre siden er det bra å kjøpe brukt, da folk bytter mobilene sine altfor ofte. Det er som regel ingen spesiell grunn annet enn at man ønsker det nyeste på markedet.

For Bekkjorden var det viktig å vite tilstandsgraden på forhånd, slik at hun faktisk visste hva hun kjøpte uten å bli skuffet. På nettsiden til Release er graderingen av de ulike telefonene nøye beskrevet, så hun fikk ingen følelse av at hun manglet noe informasjon.

– Det var superenkelt å kjøpe mobilen! Nettsiden var veldig oversiktlig og ikke minst brukervennlig, noe som ga meg en ekstra trygghet som kunde. Telefonen har fungert akkurat som den skal, så det har vært over all forventning med tanke på prisen.

Positivt overrasket

En annen av Release sine mange kunder er den 46 år gamle familiefaren Anders Sildnes. Han forteller at han var noe skeptisk da han bestilte telefonen, men at det snudde fort.

– Jeg var litt ambivalent før jeg mottok den, men hadde troen på at dette var bra. Og det var veldig bra. Jeg lette hardt etter tegn på at den tidligere var blitt brukt, men fant ingenting som tilsa det. Telefonen var som ny!

Foto: Anders Sildnes.

Siden den gang har Sildnes bestilt flere telefoner gjennom Release med ulike graderinger. Han kommer garantert til å kjøpe brukt igjen, og er usikker på om han i det hele tatt kommer til å gå tilbake til en helt ny mobil.

– Primært har jeg kjøpt mobiler med graderingen Nesten ikke brukt, og vil nok foretrekke det. Jeg er egentlig likegyldig til merke, så lenge telefonen fungerer bra og batteriet ikke er degradert. Til venner sier jeg at brukt er det «nye», og hvis du i tillegg kan gjøre noe for miljøet tenker jeg at den saken er lukket.

Trenger du ny mobil?

Dette er Release

  • Norges ledende aktør innen gjenvinning av mobiltelefoner og nettbrett
  • Tilbyr reparasjoner og kjøp av mobiltelefoner og nettbrett
  • Hovedkontor i Sandefjord, hvor mobiler både pusses opp og klargjøres til gjenvinning