Raskere og grønnere med eSIM

Raskere og grønnere med eSIM

Dropp det lille SIM-kortet i plast til mobilen din. Med eSIM får du SIM-kort som både er mer brukervennlig, mye raskere og mer miljøvennlig enn det tradisjonelle SIM-kortet. Spar både tid og miljø med eSIM!

Hva er eSIM?

Med eSIM beveger vi oss gradvis bort fra plastkortet som fysisk skal være plassert inne i mobilen. I stedet for dette kortet får du et integrert SIM-kort som kan brukes ved hjelp av en enkel QR-kode. Denne løsningen tar liten plass og du vil derfor kunne bruke SIM-kortets funksjoner på mindre enheter som eksempelvis smartklokker. Ser vi på veien fra bestilling til levert SIM-kort i dag, vil løsningen med eSIM spare både tid og miljø. Du kan aktivere eSIM samme dag som du bestiller det, i tillegg til at du også slipper frakt.   

Hva er fordelene med eSIM?

Det er flere gunstige fordeler med eSIM i tillegg til at denne løsningen er mer miljøvennlig. For det første slipper du å holde styr på et bittelite SIM-kort i plast. Et innebygd SIM gjør at vi ikke lenger trenger å bekymre oss for å miste eller ødelegge SIM-kortet. Nå trenger du heller ikke vente på å få et nytt SIM-kort i posten dersom mobilen din blir frastjålet. Med eSIM får du i tillegg mindre plast- og papirbruk, kortere leveringstid og enklere logistikk. Dersom du bytter mobiloperatør vil også denne prosessen gå raskere.

Kan man ha doble SIM-kort med eSIM?

eSIM har åpnet for flere nye muligheter. Flere telefoner støtter for eksempel bruk av to eSIM i telefonen. Hva med ett mobilnummer for privatbruk og ett for jobb – på samme enhet? Eller eksempelvis ett mobilabonnement i Norge og ett som kan brukes i ferieleiligheten i utlandet? I dag brukes som regel et vanlig SIM-kort (nano) i kombinasjon med et eSIM, men du vil også kunne kombinere eSIM med data- og tvilling-SIM. 

Hvilke enheter støtter eSIM?

Idag finnes dette innebygde SIM-kortet kun i et begrenset antall produkter, men snart vil vi se en rask utvikling med tanke på tilgang og bruk for alt fra mobiler til nettbrett og smartklokker. Det er smart å undersøke om din enhet støtter eSIM før du bestiller dette.

Her kan du se noen av modellene som støtter eSIM i dag:

Mobiltelefoner

 • Apple iPhone XR/XS og nyere
 • Samsung Galaxy S20 og nyere, Galaxy Note 20 og nyere, Galaxy Fold og nyere, Galaxy Z Flip og nyere
  • Huawei P40, P40 Pro, Mate 40 og Mate 40 Pro
  • Google Pixel 3A, 3A XL, 4 og 4 XL
  • Microsoft Surface Duo
  • Motorola Razr

  Smartklokker

  • Samsung Galaxy Watch, Galaxy Watch Active 2 og Galaxy Watch 3
  • Huawei Watch 2
  • Ticwatch Pro

  Nettbrett

  • Apple iPad (2019 & 2020), iPad Mini (2019), iPad Air (2019), iPad Pro 12.9 tommers (2018 & 2020) og iPad Pro 11 tommers (2018 & 2020).

  MERK: Vi støtter dessverre ikke eSIM til Apple Watch, da denne tjenesten kun er tilgjengelig for noen få utvalgte mobiloperatører.

  Hva trenger jeg for å komme i gang og bruke eSIM?

  Den eneste betingelsen for å kunne ta i bruk eSIM når dette lanseres i markedet, er at du har en enhet som støtter denne løsningen. Dersom du har det, kan du enkelt komme i gang med eSIM.

  Du finner flere produkter som støtter eSIM i vår nettbutikk.

  Se vårt utvalg