Release er sertifisert miljøfyrtårn 

Release er sertifisert miljøfyrtårn 

Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. En sertifisert virksomhet oppfyller kriterier tilpasset egen drift og bransje. For oss er det å være miljøsertifisert en viktig del av prinsippet om å etterleve egne verdier.

I Release kjøper vi ikke splitter nye mobiler til våre ansatte, vi forsøker også å unngå binding av råvarer og kapital i unødvendige innkjøp, i tillegg til at vi har kontroll på avfallshåndtering og energibruk. Dette er verdier som raskt setter seg i ryggmargen hos alle ansatte, og det helt uten bruk av pekefinger. Det var et enkelt valg for oss å være med på en slik sertifiseringsordning for å bli sertifisert miljøfyrtårn.

Hva innebærer det bli sertifisert miljøfyrtårn?

For å bli sertifisert miljøfyrtårn har vi måttet dokumentere hvordan Release jobber og har fokus på bærekraft og HMS i alle ledd i virksomheten. Rutinene våre er beskrevet og vi har blitt revidert på følgende områder:

Innkjøp

Vi skal ikke kjøpe inn mer enn vi trenger, og vi skal tenke kvalitet. Kortreist er ofte bra, vi leier gjerne og skal så langt som mulig velge de miljøvennlige alternativene.

Leverandørvalg

Kompetanse og kvalitet er selvsagt viktig, men det er et stort pluss i boka om også våre leverandører har en tydelig «grønn» profil. Ved å stille krav til leverandørenes bevissthet rundt miljø og bærekraft, kan vi sammen gjøre bærekraft til konkurransekraft.

Arbeidsmiljø

Her har Release gjort flere ulike grep. Blant annet har vi heve- / senkepulter og tilrettelegger for en ergonomisk god arbeidsplass. Det er også veldig viktig for oss at alle ansatte skal trives på jobben. Informasjon skal deles, prestasjoner og innsats skal få oppmerksomhet og alle skal ha gode relasjoner til kollegaene sine.

Lagerstyring og vareflyt

Vi skal, som våre kunder, ikke ha for mange mobiler liggende på lur. God lagerstyring og vareflyt er viktig for oss.

Emballasjebruk

All vår emballasje skal være resirkulerbar og aller helst også laget av resirkulerte råvarer. Det er flott dersom en kunde eksempelvis kan gjenbruke en fôret konvolutt fra oss til en annen forsendelse. Alle monner drar!

Avfallshåndtering

Sammen med huseier har vi fått på plass et utvidet sorteringssystem, og her er alle beholdere tydelig merket for å gjøre det enkelt å sortere.

En sirkulær forretningsidé

Hele forretningsidéen til Release er sirkulær og bygget på gjenbruk. «Alle» mobiloperatører selger brukte mobiler, men ingen andre mobiloperatører tilbyr kun brukte mobiler og nettbrett. Her ligger en av de store forskjellene mellom Release og konkurrentene våre. Med reparasjon og oppussing av gamle mobiler, tilbyr vi en modell hvor hver mobil ikke bare har ett til to liv, men tre, fire – kanskje til og med fem liv. Denne forlengelsen har stor betydning for både råvarebruk og lommebok! Hos Release jobber vi for at alle mobiler skal brukes så lenge som mulig.

Resultatet av Miljøfyrtårn-sertifiseringen er at Release nå har nok et kundebevis og vi har lagt enda en grunnstein til vår grønne og bærekraftige profil. Vi kan alltid bli bedre, og dette er en morsom og engasjerende reise for hele organisasjonen!

La din arbeidsplass bli mer miljøvennlig

På Miljøfyrtårn sine egne hjemmesider, finner du en idébank med miljøtips til hvordan din virksomhet kan bli mer bærekraftig.

Kjøp brukt mobil

Ved kjøp av brukt mobil gjør du et mer miljøvennlig valg! Dessuten får du alltid to års garanti og åpent kjøp i 30 dager. Besøk vår nettbutikk og se utvalget av brukte mobiler.