Appell til forbrukerjournalistene

Appell til forbrukerjournalistene

Nordmenn fråtser i ny elektronikk, og bytter ut mobilen flere år før klagefristene går ut. Dette er en appell til forbrukerjournalistene om å dempe hypen rundt nye produkter – og heller bruke makten til mer kritisk forbrukerjournalistikk.

I NRK-serien «Sløsesjokket» blir overforbruket vårt godt dokumentert. Ingen forbruker og kaster elektroniske produkter i like stor skala som nordmenn. De siste ti årene har vi kjøpt over 20 millioner telefoner. «Pressens samfunnsoppdrag er å avdekke kritikkverdige forhold. Norske mediers omtale av ny forbrukerelektronikk viser derimot få spor av samfunnsoppdrag», skriver Øistein Eriksen.

I stedet for å bevisstgjøre leserne til å se med kritisk blikk på eget forbruk, driver ledende redaksjoner oss til overforbruk. Mitt ønske er at dette innspillet skal vekke dere som jobber i disse redaksjonene.

La meg gi et eksempel: Et søk på ordet «rykte» i landets viktigste redaksjon for forbrukerteknologi, Tek.no, gir i skrivende stund 6112 treff. Det er ikke tilfeldig. Nettopp ryktene utgjør første trinn når redaksjonen skal bygge forventninger til kommende produkter, som en ny mobiltelefon. Rykteartiklene etterfølges av en artikkel som bekrefter at telefonen faktisk skal lanseres, så av en forhåndsomtale, og dernest en «sniktitt» under en presselansering.

Les mer om administrerende direktør i Release Øistein Eriksens debattinnlegg hos M24.